7 MÅL OG SEIER

Vi fikk rettet opp noe av selvfølelsen etter tirsdagens seier

2014-06-12
thomassh

Andebu var motstander tirsdag kveld på Løveid. Et nyopprykket lag før årets sesong, med ambisjoner om å stabilisere seg på dette nivået.
De kom fra seier i sin forrige kamp, med 1-0 over Åsgårdstrand, mens vi som alle vet gikk på et kjedelig tap mot Ørn 2.
Inngangen til kamp for vår del var enkel, høyt aggressivt press, tempo i ballen og løpe til blodsmaken kom. Vi skal være bedre trent enn de og det måtte vi utnytte.
Jobbe videre med å utvikle spillet vårt, som i store perioder har vært meget bra.

1. omgang:
Vi går rett i strupen på Andebu, som har avsparket, legger press på de med en gang og stresser frem feilpasninger hos de. Det gir oss både kort vei til målet deres, men også mange innkast.
Andebu velger å legge seg lavt i noe som så ut som 5-1-4, det gir oss utfordringer med å skape rom. 
Trykket mot de røde fra andre siden av E18 gir oss en corner etter ca 8 minutter. Henrik setter opp en kort variant med Håkon, får ballen tilbake og utfordrer innover, en skuddfinte og et rykk, Andebus forsvarer henger ikke med og må legge Henrik i bakken, straffe.
På benken er det litt usikkerthet om hvem som skal ta den, da Torgeir ikke er på banen. Oliver er spiss og ivrig, han tar ansvar og er sikkerheten selv fra krittmerket, 1-0 etter 9 minutter.
En fin start for oss, som gir ro i  laget men ikke noe mindre aggressivitet. Andebu er så vidt over midten i løpet av omgangen, men har allikevel et par farlige overganger. De har et par spillere med meget god fart, som gir oss noen små utfordringer. 
De hvite og sorte gutta løper mye, triller ball og klarer å skape rom, selv med trange arbeidsforhold. Det gir flere store sjanser, Oliver i stolpen, Vemund nærme, Håkon med god avslutning for å ha nevnt noen. 
Vi får flere cornere, som vi ikke evner å omsette og følelsen av at det plutselig skal skje noe i motsatt ende ligger å ulmer i bakhodet.
Vi nærmer oss halvtimen spilt i varmen, når vi får nok en corner. Denne gangen er det Petter H som skal slå fra vår høyre side.

H%E5kon%20scoring%20vs%20Andebu%20I.jpeg

H%E5kon%20scoring%20vs%20Andebu%20II.jpeg

En hard utoverskrudd corner, litt flatt ender opp hos Håkon, som banker til fra 12-13 meter, skuddet går knallhardt ned i keepers venstre hjørne, dermed 2-0. 
Andebu skaper som sagt lite i denne omgangen, men får en gigantisk mulighet til å redusere, når tidligere Flintspiller Koresh fosser fra Christian R. på vår venstre side. Alene med Simen litt skrått går avslutningen i bena hans og ut til corner. Der var vi heldige. Første gang jeg har sett Koresh løpe fra Risan forøvrig....
Dermed ebber omgangen ut med 2-0 til oss.

I pausen er vi godt fornøyd med aggressiviteten og presset vårt. Defensivt har vi meget god kontroll og vi skaper mye bra fremover i banen. Utfordringen vår ligger i det lave presset til Andebu. Vi har for få bevegelser mot bakrommet, slik at vi kan få strekt opp mellomrommet i enda større grad. Enighet om at det må prioriteres mer i andre omgang. Balltempoet kan økes, men banens beskaffenhet gjør det utfordrende. Tor Henrik redebuterer for oss ved å komme inn for Petter H i pausen.

2.omgang:
Andre omgang blir en helt annen affære enn den første. Andebu kommer ut i et høyere press og det ser umiddelbart ut til at vi ikke takler det så godt. Vi virker litt paniske i starten av omgangen og har unødvendig mange balltap. Vi velger også mange "snodige" løsninger i stedet for å gjøre det enkelt, trille ball og la Andebu løpe i mellom. 
Vi bestemmer oss for å gjøre noen bytter allerede etter et kvarter av omgangen, både spillere og formasjon. Inn med Christian SH og Mads og ut med Anders og Henrik. 4-4-2 herfra og ut.
Magisk bytte vil nok mange si, for i løpet av de neste 18 minuttene har Christian SH satt 3 scoringer bak en utmanøvrert Andebukeeper.
Den første kommer 2 minutter etter innhoppet, Tor Henrik og Christian kombinerer og eldstemann Steen-Hansen er klinisk alene med keeper 3-0. Roen senker seg over Flintfamilien.
Kampen bærer preg av mye hawaiitendenser, balltap på balltap fra begge lag. Vi har allikevel overtaket og 10 minutter etter 3-0 er de to samme på farten igjen. 
En lekker kombinasjon og Christian er igjen alene med keeper 4-0.

Christian%20SH%20scorer%20vs%20Andebu%20I.jpeg

Christian%20SH%20scorer%20vs%20Andebu%20II.jpeg

Christian%20SH%20scorer%20vs%20Andebu%20III.jpeg

Christian%20SH%20scorer%20vs%20Andebu%20IV.jpeg

2 minutter senere er Teigen/Steen-Hansen på farten igjen. Tor Henrik blir spilt fri på vår venstre side. Sender ballen inn i bakrom, ser ut til å bli litt for hard, men Christian når den, runder keeper og setter ballen stolpe inn, 5-0.
Så bestemmer Andebu seg for å være med på leken. Noen minutter etter 5-0, avanserer en av deres midtbanespillere opp i mellomrommet vårt, vi får ikke satt noe press på ballfører og han kan avslutte fra 24-25 meter. Ballen går i en bue over Simen og inn i hjørnet, en flott scoring men totalt unødvendig fra vår side.
Skal Andebu reise seg skikkelig? Neida vi svarer umiddelbart. Spiller fri Mads på vår venstre side, han avanserer fremover i banen og ser at keeper er feilplassert, løfter ballen inn og den dupper inn ved bortre stolpe, vakkert og ikke minst godt sett...6-1.
Så vil hovmester Teigen ikke bare være servitør. Gutta spiller fint sammen på venstre siden, Vemund ser at Torri er på farta og sender han igjennom.

Tor%20Henrik%20scorer%20vs%20Andebu%20I.jpeg

Tor%20Henrik%20scorer%20vs%20Andebu%20II.jpeg

Tor%20Henrik%20scorer%20vs%20Andebu%20III.jpeg


7 - 1

Torri er klinisk alene med keeper, finter skudd en vei og setter den i kort hjørnet når keeper har flyttet vekten. 7-1.
Da er det igjen 5 minutter av kampen. Vi slipper Andebu frem i banen igjen når det er igjen 1 minutt. Innlegg og trykk i boksen, vi evner ikke å klarere skikkelig og etter litt klabb og babb, setter en Andebu spiller inn 7-2. 
Det blir også sluttresultatet.

Vi er fornøyde med resultatet og 3 poeng, litt misfornøyde med å slippe inn 2 mål, som skulle vært unødvendig mot denne motstanderen i denne kampen.
Spillemessig er vi ikke helt opp mot vårt beste, selv om det tidvis er mye bra også. Vi scorer 7 mål! Aggressiviteten er god, og det høye presset fungerer veldig bra i første omgang. 
Tirsdag var det flere som gjør en god kamp, Tor Henrik med 3 assist og 1 scoring påvirker kampen, heller ikke lett å komme utenom Christian SH med hat trick på 18 minutter.

Petter%20J.%20vs%20Andebu.jpeg

Allikevel synes jeg unge Johansen er dagens Flintspiller. Tar stadig steg i utviklingen sin og styrer mye av spillet fra sin dype rolle på tirsdag. Er i tillegg flink til å utfordre seg selv, bruker det han har fått utdelt av fysikk i alle dueller, flere som kan lære noe av det.

Da er det bare å se frem mot Åsgårdstrand neste fredag kl. 19.00 i badebyen, en kamp som går på gress. Det kan Erik B like!

Kamprapport:

Dato: 10.06.2014        
Sted: Løveid A        
Kl.: 19:00        
Kamptype: Serie        
           
FLINT - ANDEBU   7 - 2 (2 - 0)
           
Mål: 1 - 0 Oliver Magnussen (strf) 9. min  
  2 - 0 Håkon Bergesen  (Petter Hermansen) 28.min  
  3 - 0 Christian Steen-Hansen (Tor Henrik Teigen) 63.min  
  4 - 0 Christian Steen-Hansen (Tor Henrik Teigen) 73.min  
  5 - 0 Christian Steen-Hansen (Tor Henrik Teigen) 75.min  
  6 - 1 Mads Jensen   81.min  
  7 - 1 Tor Henrik Teigen (Vemund S. Roberg) 84.min  
           
  Simen Holt      
           
Kristoffer Myhre Christian Risan Erik Biseth Henrik Steen-Hansen    
           
  Petter Johansen      
           
Petter Hermansen Anders H. Hansen Vemund S. Roberg Håkon Bergesen    
           
  Oliver Magnussen      
           
Innbytter:          
Mads Jensen inn for  Henrik Steen-Hansen      
Tor Henrik Teigen inn for  Petter Hermansen      
Christian Steen-Hansen inn for  Anders H. Hansen      
Huang Vu inn for  Christian Risan      
           
Dagens Flintgutt: Petter Johansen        

Kalender

Januar
MTOTFLS
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930311234

Aktiviteter

17.01.2018
Flint AKADEMIET Telenor Xtra

15:00 - 15:45

Flint ESSO Arena

19.01.2018
Fotballaktivitet for 4-5 åringer

00:00 - 00:00

Flint Esso Arena