MULTINIVÅTURNERINGERVelkommen til
Flint Fotballfestival

U12 - U13 - U14 - U15 turneringer

Flint Fotball utvider sitt turneringstilbud. Flint Fotballfestival er totalt fire turneringer. Utgangspunktet er Flint Micasa-Cup, en multinivåturneringer som ble etablert i 2016. Den turneringen har etablert seg seom en av Europas største, rene U14-turneringer, og nå følger Flint på med flere cuper for andre årsklasser. 

Multinivå – en cup som passer alle, uansett ferdighets- og ambisjonsnivå

Tradisjonelt deler man inn ungdomsfotballturneringer i breddeturneringer og eliteturneringer. Flint har laget en modell som vi kaller multinivåturneringer. Forutsetningen for dette formatet er at man har mange deltakende lag og mange baner på et kompakt område.

Vi løser denne utfordringen ved at vi lager en turnering for hvert årstrinn på ulike tidspunkter. I 2022 skal vi gjennomføre dette for klassene U12, U13, U14 og U15. Vi vil altså tilby multinivåturneringer for jenter og gutter født i 2007 til 2010 og vi har plass til omtrent 80 lag i hver av turneringene, fordelt på gutter og jenter.

I ungdomsfotballen går disse turneringene over tre dager:

  • På dag 1 spiller alle lag fem korte kamper i en helt unik seeding-turnering. Divisjonsinndelingen baseres på oppnådde resultater
  • På dag 2 spiller alle lag tre gruppespillkamper i sin divisjonsavdeling.
  • På dag 3 er det finaler og plasseringskamper.

Turneringsformatet sørger for at alle lag får 9 eller 10 jevne kamper uansett hvilket ferdighetsnivå de har. Alle lag er altså sikret en god sportslig opplevelse.

Internasjonale klubber – Liverpool kommer! 

Det er viktig for oss å gjøre avtale med noen store internasjonale klubber i hver av turneringene. Dette sørger for at vi får et høyt sportslig nivå i øverste divisjon, som er attraktivt for ambisiøse norske lag. I 2019 hadde vi besøk av Leeds United og West Ham. I 2020 var Leicester City og Rangers FC bekreftet før korona satte en stopper for cupen.

Vi kan nå bekrefte at Liverpool har akseptert invitasjon i Flint U13 og Flint Micasa U14 i 2022. Andre klubber som vil delta i 2022 er bl.a. Hamburger SV, RB Leipzig og Aberdeen FC.

Alle nivåer like viktige

Det er viktig for oss å presisere at lag med lavere ambisjons- og ferdighetsnivå er en vel så viktig målgruppe for disse cupene. Multinivå-konseptet sikrer at alle lag, uansett ferdighetsnivå får mange jevne kamper. Det kåres vinnere i alle divisjoner, og kanskje er det klubbens andrelag som klarer å spille seg fram til TV-sendt finale med dommertrio og pokal på hovedbanen.

Om Flint Fotball

Logo_Footer

Flint Fotball er en breddeklubb som har hatt en meget sterk vekst i de siste årene, i tillegg til et bredde fokus ønsker vi å tilrettelegge og utvikle for både spillere og lag på ett høyt nivå.
Flint Fotball er en FAIR PLAY klubb som forventer at samtlige brukere av FLINTs anlegg både på fritid, trening og kamp etterlever disse prinsippene.

SAMHOLD - STOLTHET - GLEDE

Flint Fotball på Facebook
Flint Fotball på Instagram