Ulvikveien, 3152 Tolvsrød
E-post: admfotball@flintfotball.no

UEFA Playmakers – rekruttering av flere jenter

5. mars 2020

Flere jenter på banen med hjelp fra Disney!

Flint er så heldige å være en av klubbene som får teste ut konseptet “UEFA Playmakers” som i samarbeid med Disney har som mål å rekruttere flere jenter til fotballen. Tilbudet kombinerer fotball, lek og historiefortelling. Og best av alt – det er helt gratis! 

UEFAs mål er å doble antall fotballspillende europeiske jenter i løpet av fire år. Metodikken er utviklet på bakgrunn av forskning, og skal gi jenter en best mulig inngang til fotballen. – Vi kommer i første omgang til å tilby dette til jenter som skal starte på skolen til høsten, forteller daglig leder og jenteansvarlig, Mona Habbestad.

Norge er et av 7 pilotland, og fire kretser, deriblant Vestfold er plukket ut. Flint er eneste klubb i Tønsberg-området som vil tilby dette i første omgang.

– Vi har erfart at det gjerne tar litt tid å få etablert et jentelag for 6-åringene. Vi håper dette kan bidra til å gjøre det enda mer spennende å prøve fotball, forteller Mona. Opplegget vil gå over 10 treninger, og håpet er å kunne ha “premiere” på jentedagen 18. april. Vi holder på å planlegge gjennomføringen nå, men vi regner med å ha noen økter før sommeren og resten til høsten. Det er karakterer og handling fra filmen “De Utrolige 2 (The Incredibles 2) som er utgangspunktet for øktene.

Instruktører fra damelaget

Mona mener også det er viktig å ikke bare ha fokus på rekruttering av jenter som spillere, men også til andre roller. Derfor er det ekstra gledelig at tre spillere fra A-lag damer har sagt ja til å være instruktører for UEFA Playmakers.

– Synne Grytnes, Mia Martinsen og Kaja Proos Stålerød reiser på samling til Bø nå i mars for å få opplæring i konseptet. Vi syns det var viktig å også få inn flere jenter også på trenersiden. De gleder seg veldig til å komme i gang.

Følg med for mer informasjon om konseptet! 

https://www.flintfotball.no/wp-content/uploads/2020/03/Image-TB-no-foto-Sven-Erik-Syrstad.jpg

Foto: Sven-Erik Syrstad, Tønsbergs Blad

https://www.flintfotball.no/wp-content/uploads/2020/03/De-Utrolige.png

Om Flint Fotball

Logo_Footer

Flint Fotball er en breddeklubb som har hatt en meget sterk vekst i de siste årene, i tillegg til et bredde fokus ønsker vi å tilrettelegge og utvikle for både spillere og lag på ett høyt nivå.
Flint Fotball er en FAIR PLAY klubb som forventer at samtlige brukere av FLINTs anlegg både på fritid, trening og kamp etterlever disse prinsippene.

SAMHOLD - STOLTHET - GLEDE

Flint Fotball på Facebook
Flint Fotball på Instagram