Ulvikveien, 3152 Tolvsrød
E-post: admfotball@flintfotball.no

Flint Micasa Cup utsatt til august

2. april 2020

Flint Micasa Cup flyttes til 4.-6.august

Flint Micasa Cup er et stort arrangement og planleggingen startet for snart et år siden, og som vanligvis arrangeres i pinsehelgen. Allerede før korona-viruset kom til Norge hadde vi omtrent 70 påmeldte lag til vår turnering og var da nesten fullbooket.

Selv om det nå kan synes som om det er positive utviklingstrekk i virusbekjempelsen, er det lite sannsynlig at vi i starten av mai får garantier for at gjennomføring i pinsen er mulig, selv med alle mulige smitteverntiltak.

Vi har lagt ned mye arbeid allerede og vi er svært innstilt på å gjennomføre dette arrangementet. For Flint Fotball er dette inntekter som kreves for at vi skal være i stand til å opprettholde aktivitetstilbudet i klubben. Turneringen skaper også etterlengtede inntekter hos de andre klubbene i Tønsberg hvor kamper skal spilles. Turneringen kjøper mat, varer og tjenester fra lokalt næringsliv i en størrelsesorden av en million kroner.

Erfaringene fra tidligere år tilsier at turneringen vil generere 1.000 overnattingsdøgn på byens hoteller. Dette er delvis hele lag, men spesielt foreldre og familier. Disse personene vil typisk også kjøpe lunch og middag på lokale restauranter. Vi tenker altså at turneringen kan gi drahjelp til lokalt næringsliv på vei ut av en vanskelig tid.

Alt dette er gode argumenter for at vi ønsker å gjennomføre turneringen. Det desidert viktigste argumentet og vår største motivasjon for å få dette til er imidlertid:

De ungdommene som er påmeldt turneringen trenger å se et lys i enden av den tunellen de befinner seg i. De trenger noe å se fram til og noe å glede seg til!

Derfor har vi allerede utredet en god håndfull alternativer for å forskyve arrangementet et par måneder i håp om at situasjonen har roet seg tilstrekkelig.

Når vi har konferert med NFF, tatt hensyn til andre store turneringer vi ikke vil kollidere med, sjekket tilgjengelighet på baner hos våre naboklubber, sjekket med sponsorer, utstyrsleverandører og leverandører av mat, samt hotellavtaler og ledig Slagenhall for servering av mat, så står vi igjen med dagene 4. – 6. august.  Styret i Flint Fotball har besluttet flytte arrangementet til disse datoene.

Turneringen blir altså flyttet til midtuken mellom Norway Cup og Sandarcupen. Vi har underveis hatt god dialog med Sandarcupen. Når vi velger å legge vår arrangement tett opptil deres turnering, så kunne dette lett skape dårlig stemning. De tilbyr spill i 30 klasser og vi tilbyr spill i en. I den klassen som begge tilbyr har Sandarcupen 3 påmeldte lag og vi har 70, så problemet er lite. Mange klubber vil nok i år velge norske turneringer og vi er enig om å jobbe sammen og markedsføre Vestfold som årets fotballsommerferiedestinasjon i uke 32

Vår største utfordring nå er å innkvartere omtrent 50 tilreisende lag på lokale skoler. På det nye tidspunktet har barneskolene allerede startet SFO og på ungdomsskolene er forberedelsene for nytt skoleår allerede godt i gang. Vi har derfor ikke fått noen kommunal bekreftelse på at vi får tilgang på de skolene som gjennomføringen forutsetter. Det vil kreve fleksibilitet fra alle parter for å få dette til, men vi velger å være optimistisk og tro at dette går i orden.

Om Flint Fotball

Logo_Footer

Flint Fotball er en breddeklubb som har hatt en meget sterk vekst i de siste årene, i tillegg til et bredde fokus ønsker vi å tilrettelegge og utvikle for både spillere og lag på ett høyt nivå.
Flint Fotball er en FAIR PLAY klubb som forventer at samtlige brukere av FLINTs anlegg både på fritid, trening og kamp etterlever disse prinsippene.

SAMHOLD - STOLTHET - GLEDE

Flint Fotball på Facebook
Flint Fotball på Instagram