E-post: admfotball@flintfotball.no

Flint A-herrer ble kretsmestere!

20. oktober 2023

Seriefinale 4. divisjonFlint A-herrer ble kretsmestere!

Flint A-herrer tok kretsmesterskapet med 2-1 seier over Åsgårdstrand. Nå venter to kvalik-kamper mot Råde i kampen om opprykk til 3. divisjon.
19.10.2023 - Flint Esso Arena
Flint A-herrer
01234567890
01234567890
Åsgårdstrand

Kaldt og vindfullt

Til tross for sur og kald vind og temperatur farefult nær nullpunktet, fant nesten 1000 tilskuere veien til Flint Esso Arena for å bevitne det som var en ren seriefinale mellom Flint A-herrer og Åsgårdstrand. Det stod om kretsmesterskap og retten til å spille kvalifisering for 3. divisjon i 2024. Flint Ultras var naturligvis på plass, det samme var en hel kontigent med ivrige ÅIF supportere. Dette dannet en god ramme rundt kampen, med heiarop og engasjement.

Direkte rødt kort

Første del av første omgang bød på få målsjanser, men i det 20. minutt dukket naturligvis Flints toppscorer og måltyv, Adrian Krysian opp på bakre stolpe og fikk vippet ballen i mål. Flint-leier var naturligvis i fyr og flamme av begeistring.

Gleden ble snudd til sinne kun kort tid etter. Midtstopper Anders Røkaas ble grisetaklet av Åsgårdstrands Lars Magnus Takvam. Dommer Rune Nilsen hentet fortjent frem det røde kortet. Røkaas kunne ikke fortsette kampen. Lagene gikk til pause på stillingen 1-0.

Skrudde ballen i mål fra corner

Gjestene fra Åsgårdstrand fikk også sine sjanser, og skal ha honnør for å ikke gi opp, til tross for å være redusert til 10 mann. Etter pausen fikk Flintkeeper Kim Bjørkesett testet formen, og reddet mesterlig  et volleyskudd fra Thomas Utter Jensen.

2-0 til hjemmelaget kom på corner. Fra hjørnet skrudde Mads Lie Jensen ballen direkte i mål til ellevill jubel fra hjemmetribuen. TB-kommentator Henrik Ogann beskrev det som “et kremmerhus” og det er vanskelig å være uenig. Flint virket å ha godt grep om kampen, men Åsgårdstrand fikk en redusering i 82. minutt, noe som gav en ekstra piff til de blåkledde, og det ble litt mer halloi på slutten. Flint holdt likevel unna, og da sluttsignalet lød kunne både spillere, trenerteam og supportere slippe jubelen løs.

Kvalifiseringskamper mot Råde

Nå venter to kvalifiseringskamper mot serievinner i Østfold, Råde. Kampene spilles som følger:

• Råde – Flint | Lørdag 28. oktober kl 15:00 Råde KG
  • Flint – Råde | Lørdag 4. november kl 16:00 Flint Esso Arena A

Flint A-damer skal ut i kvalifisering mot lag fra Buskerud samme dager. Det betyr antagelig dobbel kvalik-kamp på Flint Esso Arena lørdag 4. november. Klokkeslett for damekampen er enda ikke satt, men blir i så fall spilt før herrekampen.