Ulvikveien, 3152 Tolvsrød
E-post: admfotball@flintfotball.no

Solveig Gulbrandsen bistår Flint Fotballfestival

8. januar 2023
https://www.flintfotball.no/wp-content/uploads/2022/10/Flint-Fotballskole-med-JAR-2022-dag-3-og-4-8.jpg

Solveig Gulbrandsen var gjesteinstruktør på Flint Fotballskole i 2022 (Foto: Mona Habbestad)

Solveig Gulbrandsen hjelper å promotere Flint Fotballfestival ovenfor jentelag

Det unike multinivåformatet utviklet av Birger Myhr staret som en cup for gutter 14 i 2016. De påfølgende årene vokste cupen i popularitet, og begynte å tiltrekke seg lag, ikke bare fra hele landet, men også fra utlandet. I 2019 gjestet både Leeds og West Ham Flint Esso Arena.

I 2022 ble konseptet utvidet med to cuphelger og to årsklasser, U13 og U12, under samlebetegnelsen Flint Fotballfestival. Samtidig ble det også åpnet for egne jenteklasser.

“Da samfunnet åpnet opp for fullt i 2022 hadde vi bare et par måneder på oss før cupene gikk av stabelen, forteller cupgeneral Birger. Micasa Cup var allerede godt etablert, og det var ikke vanskelig å skaffe guttelag til alle årsklassene.”

Jentelagene derimot viste seg vanskeligere å overtale.  “Vi jobbet knallhardt, sendte eposter, ringte klubber og trenere direkte. Til slutt endte vi med 16 lag i 13-års klassen og 8 lag i 14 årsklassen. Det var færre enn vi ønsket, men vi valgte å gjennomføre til tross for at antallet ikke var optimalt. Men det gav oss verdifull erfaring, og gjorde oss ekstra motivert på å få det til enda bedre i 2023.”

Eksperthjelp med troverdighet

Birger lanserte tidlig i høst ideen om å engasjere Solveig Gulbrandsen, og fikk go fra klubben.

“Solveig har troverdighet, både som tidligere toppspiller og som fotballekspert på TV2. Hun har engasjert seg for jentefotballen, og brenner for å gi jentene like muligheter. Hun har også et stort nettverk som vi håper å dra nytte av.”

Solveig likte det hun hørte om turneringene, og lot seg overtale til et møte på Flint Esso Arena. Møtet ble kombinert med en økt som gjesteinstruktør på Flint Fotballskole i høstferien.

– Det er et spennende konsept, svarer Solveig på spørsmålet om hvorfor hun takket ja til å bistå. Cupopplevelsen er unik, og spesielt nå etter flere år med pandemi er det viktig å skape flere slike gode opplevelser. Det at både topp og bredde i klubben kan reise sammen, er fantastisk. Cupkonseptet appellerer virkelig til meg. Det gir rom for lag til å konkurrere på sitt nivå, samtidig som de kan reise som klubb og kjenne på samholdet det gir.

Les også om samarbeidet i denne artikkelen på TB.no. 

https://www.flintfotball.no/wp-content/uploads/2022/12/Flint-Fotballfestival-cup-knapper-U13-2023.jpg
https://www.flintfotball.no/wp-content/uploads/2022/12/Flint-Fotballfestival-cup-knapper-U14-2023.jpg
https://www.flintfotball.no/wp-content/uploads/2022/12/Flint-Fotballfestival-cup-knapper-U12-2023.jpg

Om Flint Fotball

Logo_Footer

Flint Fotball er en breddeklubb som har hatt en meget sterk vekst i de siste årene, i tillegg til et bredde fokus ønsker vi å tilrettelegge og utvikle for både spillere og lag på ett høyt nivå.
Flint Fotball er en FAIR PLAY klubb som forventer at samtlige brukere av FLINTs anlegg både på fritid, trening og kamp etterlever disse prinsippene.

SAMHOLD - STOLTHET - GLEDE

Flint Fotball på Facebook
Flint Fotball på Instagram