Ulvikveien, 3152 Tolvsrød
E-post: admfotball@flintfotball.no

Flint tildelt Norsk Tippings Ungdomspris – kr 20.000,-

21. desember 2020

StøtteNorsk Tipping Ungdomspris - kr 20.000,- til arbeid med å rekruttere og beholde ungdom i klubben.

Flint Fotball gleder seg over å ha blitt tilgodesett av Norsk Tipping og deres ungdomspris. I en ekstrautdeling før jul ble Flint Fotball en av klubbene som fikk tildelt kr 20.000,-. Norsk Tipping Ungdomspris er øremerket ungdomsidrett og deles ut til idrettslag som øker rekrutteringen eller jobber for å forebygge frafall blant ungdom.

– Det å rekruttere har alltid vært viktig for oss, men i den senere tid har vi fått økt fokus på det å beholde ungdom i klubben, forteller daglig leder Mona Habbestad. Vi begynte for noen år tilbake å kartlegge mer hva som er viktig for spillerne. Det hele startet med jentene hvor årgangene ikke var like store som vi har i dag. Å miste en eller to spillere fikk da store konsekvenser for laget.

Undersøkelsene gav Flint et svært viktig pekepinn. – Det sosiale aspektet er for mange vel så viktig som det sportslige. Vi må være mer bevisst på å legge til rette for sosiale aktiviteter, både på og utenfor banen. Trivsel er en nøkkelfaktor.

Jentecamp 

i 2018 ble den første jentecampen arrangert. – Vi inviterte alle jentene i ungdomsfotballen til overnatting på klubbhuset. Lørdag formiddag var de instruktører på vår årlige åpne jentedag. På ettermiddagen var det en treningsøkt, og på kvelden sosiale aktiviteter, ofte i grupper satt sammen av jenter på tvers av årganger. Vi håper at slike arenaer kan bidra til at man blir kjent på tvers av årganger.

Mona ser ingen grunn til at ikke det samme kan gjøres på guttesiden. – I barnefotballen og tidlig i ungdomsfotballen så forholde man seg gjerne kun til egen årgang. Men etter hvert så blir det sammensatte serier hvor to eller tre årganger samarbeider. Da er det en fordel om man har lært hverandre å kjenne litt allerede, både sportslig og sosialt. På dette området kan vi bli mye bedre.

Flere måter å være en del av klubben

– Det er også viktig å huske at det finnes flere måter å bidra på i klubben, fortsetter Mona. Vi har blant annet en ny satsning på dommere, og oppfordrer flere til å søke rekruttdommerkurs på nyåret. Det er første steg på veien til å bli kretsdommer.

Og hva med å være med å på å trene ivrige unge spillere? – Vi har egen trenerutvikler i klubben som jevnlig holder trenerkurs på klubbhuset. Her er det fullt mulig å slenge seg med, og kanskje også få være med å bistå på noen av lagene i klubben, foreslår Mona. Kretsen tilbyr også lederkurs for ungdom som er nysgjerrig på å lære mer om klubbdrift. Det hadde vært stor stas om noen fra Flint hadde lyst til å delta på dette.

Vi ser nå frem til 2021 og håper det nye året vil gjøre det mulig å ha mer fokus på sosiale aktiviteter. 

https://www.flintfotball.no/wp-content/uploads/2020/12/Norsk-Tipping-ungdomspris.jpg
Kontakt trenerveileder
johan.l.lund@usn.no
Kontakt dommerutvalget
dommer@flintfotball.no
Kontakt daglig leder
mona@flintfotball.no

Om Flint Fotball

Logo_Footer

Flint Fotball er en breddeklubb som har hatt en meget sterk vekst i de siste årene, i tillegg til et bredde fokus ønsker vi å tilrettelegge og utvikle for både spillere og lag på ett høyt nivå.
Flint Fotball er en FAIR PLAY klubb som forventer at samtlige brukere av FLINTs anlegg både på fritid, trening og kamp etterlever disse prinsippene.

SAMHOLD - STOLTHET - GLEDE

Flint Fotball på Facebook
Flint Fotball på Instagram